En geen bindweefsel massage…

#Lipoedeem is een vrouwenziekte waarbij je veel pijn ervaart, overgevoeligheid bij aanraking, snel ontwikkelen van blauwe plekken en vetophopingen die de bewegingsvrijheid beperken. Het is een ziekte die nog door heel veel mensen gezien wordt als de “elk pondje gaat door het mondje”-ziekte, terwijl het chronische disbalans is tussen het actieve (bruine) vet en het opslag (witte) vet. Of je nu op een 500 kcal dieet zit of bijvoorbeeld 2000 kcal, deze vrouwen moeten hartstikke hard vechten tegen de status quo van ‘elk pondje gaat door het mondje’.

Waarom wél een #liposuctie?
1. De operatie en het herstel is pijnlijk
2. Het geeft resultaat, maar ook blijvend?
3. Het haalt de “zieke” vetcellen weg, maar zijn deze vetcellen echt ziek?
4. Het creëert littekens en die kunnen dezelfde pijn veroorzaken.

Nu snap je wel dat ik dit bericht met een kritische en licht spottende toon schrijf. Liposuctie is in mijn ogen niet de ultieme oplossing en internationaal zijn er nog geen vaste bewijzen dat het een blijvende oplossing is voor lipoedeem.

Waarom ben je kritisch? Nou in alle kwetsbaarheid zit ik in fase 1 van de ziekte lipoedeem. Lipoedeem kenmerkt bij mij dat ik bij lange afstanden rugpijn krijg, dat ik blauwe plekken krijg, bij de minst of geringste aanraking ik messen ervaar in mijn benen, dat ik – als ik het niet goed onderhoudt blaas-, baarmoeder-, en enkelproblemen kan ervaren en ik nagenoeg niet afval rondom mijn benen en armen.

Een liposuctie is pas de oplossing als de ‘uitknop’ van het verder groeiende lipoedeem te vinden is. Als lipoedeem is weggezogen op 1 plek, kan het altijd nog terugkomen in een andere vetopslag, dus we moeten op zoek naar de échte oplossing. Dus in plaats van de liposuctie is er een ander alternatief nodig, want er kleven langdurige risico’s aan. (Lees https://postly.app/1e5Z )

Ik geloof dat we bij Selah Therapie met je mee kunnen kijken en je kunnen helpen de lipoedeem te verlichten en zelfs te verminderen. Net zoals ik door onze behandelingen zonder pijn rond kan lopen, geloof ik dat dat bij jou ook kan.

Boek een bindweefselmassage bij ons of neem contact met ons 06 45119802
https://postly.app/1e5a