Waarom kan #endometriose leiden tot #onvruchtbaarheid? De kwetsbare structuren en organen van de vrouwelijke voortplantingsorganen reageren niet goed op verklevingen. Hun functie is gebaseerd op vrije beweging in en door de organen om een zwangerschap te beginnen.

De verklevingen geproduceerd door endometriose kan het eitje in de eierstok vastzetten, de beweging van de eileiders beperken en de mogelijkheid om het eitje te vangen die losgelaten zijn door de eileiders. Ze kunnen de functie van de baarmoeder verminderen door verklevingen met chronische spasmes, beperkte mobiliteit en creƫert een overmatige spanning in de baarmoederwand, waardoor dit het nestelen van de eicel bemoeilijkt.

Samen met meerdere Amerikaanse wetenschappers geloven wij dat een operatie in veel gevallen niet de vruchtbaarheid bevordert vanwege de kans op meer littekenweefsel, maar dat een artromyofasciaal therapeut gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen wel de littekens/verklevingen in en rondom de baarmoeder tot rust kan brengen.

Silvana

#endometriose#endo#endotherapy#endometriosis#liveyourendolife#chronischziek#gezondleven#nijverdal#rijssen#almelo#twente#salland